Kakaós burgonyás szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg burgonya
- 20 dkg porcukor
- 55 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csapott ek holland cukrozatlan kakaópor
- 2 ek rum
- 1 kávéskanál fahéj
- 0,5 kávéskanál gyömbérpor (elhagyható)
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 1 kis üveg eperlekvár (baracklekvárral helyettesíthető)
A tetejére:
- 5 dkg durvára vágott mandula
- 2 csapott ek cukor
Elkészítése:
A megfőtt és áttört burgonyához hozzátesszük a cukrot, a lisztet, a vajat, a két egész tojást és a kakaót.
Kézzel elkezdjük gyúrni, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a fahéjat és a gyömbért, valamint a sütőport, amit előzetesen elkevertünk a rumban. (Ne ijedjünk meg, a sütőpor elkezd buborékozni a rumban, majd finom rum illatú habbá válik, ezt adjuk a tésztához.
Az egészből tésztát gyúrunk, majd lisztezett deszkán három részre osztjuk.
Az első részt kinyújtjuk, és kivajazott, kilisztezett tepsire rakjuk. Ezt megkenjük lekvárral. Erre helyezzük rá a második réteg tésztát, amit szintén megkenünk lekvárral. Erre a rétegre rakjuk a harmadik kinyújtott tészta adagot.
A tetejét megszórjuk a durvára aprított mandulával és a kristálycukorral.
Előmelegített, forró, 190 fokos sütőben 25-30 percet sütjük. Kockára szeletelve tálaljuk.