Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Judit epres kockája recept

Judit epres kockája
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Lapokhoz:

    • 15  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg liszt
    • 30 dkg porcukor
    • 12 g sütőpor
    • 3 ek víz

    Krémhez:

    • 2 zacskó epres pudingpor
    • 1 liter tej
    • 30 dkg vaj vagy margarin
    • 20 dkg cukor
    • 30 dkg friss eper

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból, a szokásos módon három lapot sütünk egy 30*40 cm-es tepsiben. 5 tojást szétválasztunk, majd a sárgákat a cukorral és 1 ek vízzel fehéredésig keverjük. A fehérjéket csipet sóval keményre felverjük. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztet, amibe belekevertünk előtte 4 g sütőport. A masszát a sütőpapíros tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük. Langyosan lehúzzuk róla a papírt. A maradék alapanyagokból sütünk még két lapot. A három lap közül az egyiket kisebb darabokra tépkedjük.

    A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük. Még melegen hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük, míg el nem olvad. A vajat vagy margarint alaposan kihabosítjuk, majd a pudingot is hozzáadjuk, majd utoljára a turmixolt epret dolgozzuk bele. A krémből kiveszünk annyit, amennyi elég lesz a felső lap bevonására, majd a maradékhoz hozzáadjuk a széttépkedett piskótát.

    Az alsó lapra egyenletesen rákenjük a krémet, rátesszük a másik lapot. Egy sütőlemezt teszünk a tetejére, teszünk rá 2-3 kg cukrot vagy lisztet és egy éjszakára hűvös helyre tesszük.

    Másnap a süti tetejét lekenjük a maradék krémmel és esetleg olvasztott csokit csorgathatunk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá