Isteni szelet recept
Hozzávalók:
A laphoz:
- 30 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szétválasztva)
- 0,5 csomag sütőpor
- 8 ek víz
- 20 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- 3 ek rum
A tetejére:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérjéből hab
- 20 dkg cukor
A díszítéshez:
- csokireszelék
- vagy készen kapott csokoládéforgács
Elkészítése:
A tepsit (25*37-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A cukrot a tojássárgákkal, vízzel jó habosra felverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojások felvert habját. Kétfelé vesszük.
Az egyikbe darált diót keverünk, de óvatosan, hogy össze ne törjük a habot. A másik tészta sima piskóta marad.
A tepsibe öntjük a sárga masszát, majd erre, óvatosan a diósat. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt. A diós része lesz alul.
A krémhez a pudingport a tejjel és a vaníliás cukorral felfőzzük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a diót és a rumot a kihűlt pudinghoz adjuk.
A pudingba belekeverjük a margarinos krémet, alaposan eldolgozzuk.
A lapot egy tálcára tesszük és egyenletesen rákenjük a krémet.
A tetejére a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krémre simítjuk. A tetejét reszelt csokoládéval megszórhatjuk.