Isler Eta módra recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 48 dkg finomliszt
- 17 dkg porcukor
- 30 dkg vaj
- 8 dkg dió
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 db citrom reszelt héja
- őrölt fahéj (késhegynyi)
- só
Töltelék:
- 40 dkg baracklekvár
Bevonat:
- 30 dkg étcsokoládé
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük az őrölt fahéjjal, a darált dióval és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a vajat és gyorsan összemorzsoljuk. Beletesszük a porcukrot, a tojás sárgákat és a sót. Összedolgozzuk sima tésztává. Folpackba csomagoljuk és minimum fél róára hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett munkafelületen 0,5 centiméter vékonyságúra nyújtjuk. 6 centiméter átmérőjű köröket szúrunk ki belőle.
Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, majd 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni. Barackízzel két-két tésztakorongot összetapasztunk.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Az olajjal simára keverjük. A süteményt a csokoládéba mártogatjuk, végül dermesztjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »