Intelligens krémes recept
Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 liter tej
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 2 tasak bourbon vaníliás cukor
- 10 evőkanál liszt
- csipet só
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a kétféle cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a felolvasztott, de nem meleg vajat, lisztet, tejet és simára keverjük a masszát.
Ezután beleforgatjuk a tojűshabot és elkeverjük óvatosan.
A kész masszát kb 25*35 cm-es, sütőpapírral bélelt vagy vajazott, lisztezett tepsibe öntjük.
170 fokos sütőben kb 41-40 percig sütjük, amíg a teteje pirulni nem kezd.
Ha kihűlt, szépen szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










