Ila szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 18 dkg porcukor
- csipet só
- 38 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 5 dl tej
- 5 ek liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- vanília aroma
Hab:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
Elkészítése:
Tészta készítése:
1 tojást és 4 tojássárgáját 18 dkg porcukorral és egy csipetnyi sóval habosra keverünk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és gyengén összegyúrjuk. Mielőtt teljesen összeállna, 3 részre vesszük.
Az egyik felébe kakaóport keverünk, tovább gyúrjuk őket, míg sodorhatóak lesznek. 2 sárga és 1 barna tésztát kapunk. Kinyújtjuk tepsi méretűre, és 180 fokon megsütjük.
Krém készítése:
A lisztből és a tejből főzött krémet készítünk: lassú tűzön csomómentesre főzzük. A margarint 20 dkg porcukorral kikeverjük, teszünk bele vaníliás cukrot, vanília aromát, majd a kihűlt főzött krémhez keverjük.
Hab készítése:
A habréteghez 4 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz fölött kikeverünk. Amikor már kemény, hozzáadjuk a pudingport.
Összeállítás:
A sárga lapot megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a barna lapot, majd megkenjük a krém másik felével, és rátesszük a másik sárga lapot. Tetejére megdermedés előtt ráöntjük a pudingos habot. Behűtve kínáljuk.
Az ila szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 10 g