Ila szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 18 dkg porcukor
- csipet só
- 38 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 5 dl tej
- 5 ek liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- vanília aroma
Hab:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
Elkészítése:
Tészta készítése:
1 tojást és 4 tojássárgáját 18 dkg porcukorral és egy csipetnyi sóval habosra keverünk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és gyengén összegyúrjuk. Mielőtt teljesen összeállna, 3 részre vesszük.
Az egyik felébe kakaóport keverünk, tovább gyúrjuk őket, míg sodorhatóak lesznek. 2 sárga és 1 barna tésztát kapunk. Kinyújtjuk tepsi méretűre, és 180 fokon megsütjük.
Krém készítése:
A lisztből és a tejből főzött krémet készítünk: lassú tűzön csomómentesre főzzük. A margarint 20 dkg porcukorral kikeverjük, teszünk bele vaníliás cukrot, vanília aromát, majd a kihűlt főzött krémhez keverjük.
Hab készítése:
A habréteghez 4 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz fölött kikeverünk. Amikor már kemény, hozzáadjuk a pudingport.
Összeállítás:
A sárga lapot megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a barna lapot, majd megkenjük a krém másik felével, és rátesszük a másik sárga lapot. Tetejére megdermedés előtt ráöntjük a pudingos habot. Behűtve kínáljuk.
Az ila szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »