Hűtős süti recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg dió vagy mandula
- 10 dkg cukor
- 1 csomag kb 12 db babapiskóta
- A piskótához én használtam mártogatás céljából kávéval össze kevert tejet,de ez el hagyható, ha nem azonnal fogyasztjük hanem van időnk állni hagyni amíg meg puhul a piskóa a krémtől! Nálunk ilyen soha nincs!
Krém:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 kanál cukor
- 2 dl tej
- 2 dl meggylé
- 1 csomag vaníliás puding
- 2 dl habtejszín
Csokihoz
- 5 dkg kakaópor
- 10 dkg cukor
- 1 dl tej
Elkészítése:
Tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzá adjuk a cukrot és fényesre verjük vele, majd bele keverjük a diót vagy mandulát. (dejóval is kitűnően működik)
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben kb 10 perc alatt meg sütjük, ha már tapintással rugalmas a tészta akkor jó!
Míg a tészta sül a mirelit meggyet lábasba öntjük és adunk hozzá vizet, 3 kanál cukrot és kicsit fel főzzük. Félre tesszük hűlni.
Tojások sárgáját cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a pudingport elkeverjük, majd felöntjük 2 dl tejjel és a meggyről leszűrt lével (ha nincs 2 dl kipótoljuk tejjel,lényeg a folyadék 4 dl legyen) habverővel kevergetve kis lángon sűrű krémmé főzzük!
Még melegen bele keverjük a 20 dkg vajat és a meggyet, majd hagyjuk hűlni! A kihűlt krémet a tésztára terítjük, majd tetejét hézagosan kirakjuk piskótával, közökbe és a tetejére felvert tejszínt kanalazunk.
A kakaóból, a cukorból és a tejből kis lángon csokiöntetet főzünk, és ezzel csurgatjuk meg a tetejét.
Tipp:
Igazából a sütemény az itthon talált dolgokból készült, meggy helyett bőven elbír más gyümölcsöt is ami éppen van