Hűtős süti recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg dió vagy mandula
- 10 dkg cukor
- 1 csomag kb 12 db babapiskóta
- A piskótához én használtam mártogatás céljából kávéval össze kevert tejet,de ez el hagyható, ha nem azonnal fogyasztjük hanem van időnk állni hagyni amíg meg puhul a piskóa a krémtől! Nálunk ilyen soha nincs!
Krém:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 kanál cukor
- 2 dl tej
- 2 dl meggylé
- 1 csomag vaníliás puding
- 2 dl habtejszín
Csokihoz
- 5 dkg kakaópor
- 10 dkg cukor
- 1 dl tej
Elkészítése:
Tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzá adjuk a cukrot és fényesre verjük vele, majd bele keverjük a diót vagy mandulát. (dejóval is kitűnően működik)
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben kb 10 perc alatt meg sütjük, ha már tapintással rugalmas a tészta akkor jó!
Míg a tészta sül a mirelit meggyet lábasba öntjük és adunk hozzá vizet, 3 kanál cukrot és kicsit fel főzzük. Félre tesszük hűlni.
Tojások sárgáját cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a pudingport elkeverjük, majd felöntjük 2 dl tejjel és a meggyről leszűrt lével (ha nincs 2 dl kipótoljuk tejjel,lényeg a folyadék 4 dl legyen) habverővel kevergetve kis lángon sűrű krémmé főzzük!
Még melegen bele keverjük a 20 dkg vajat és a meggyet, majd hagyjuk hűlni! A kihűlt krémet a tésztára terítjük, majd tetejét hézagosan kirakjuk piskótával, közökbe és a tetejére felvert tejszínt kanalazunk.
A kakaóból, a cukorból és a tejből kis lángon csokiöntetet főzünk, és ezzel csurgatjuk meg a tetejét.
Tipp:
Igazából a sütemény az itthon talált dolgokból készült, meggy helyett bőven elbír más gyümölcsöt is ami éppen van
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »