Hűtős süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 db tojás fehérje
  • 15 dkg dió vagy mandula
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag kb 12 db babapiskóta
  • A piskótához én használtam mártogatás céljából kávéval össze kevert tejet,de ez el hagyható, ha nem azonnal fogyasztjük hanem van időnk állni hagyni amíg meg puhul a piskóa a krémtől! Nálunk ilyen soha nincs!

Krém:

  • 5 tojás sárgája
  • 5 kanál cukor
  • 2 dl tej
  • 2 dl meggylé
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 2 dl habtejszín

Csokihoz

  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tej

Elkészítése:

Tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzá adjuk a cukrot és fényesre verjük vele, majd bele keverjük a diót vagy mandulát.  (dejóval is kitűnően működik)

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben kb 10 perc alatt meg sütjük, ha már tapintással rugalmas a tészta akkor jó!
Míg a tészta sül a mirelit meggyet lábasba öntjük és adunk hozzá vizet, 3 kanál cukrot és kicsit fel főzzük. Félre tesszük hűlni.

Tojások sárgáját cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a pudingport elkeverjük, majd felöntjük 2 dl tejjel és a meggyről leszűrt lével (ha nincs 2 dl kipótoljuk tejjel,lényeg a folyadék 4 dl legyen) habverővel kevergetve kis lángon sűrű krémmé főzzük!

Még melegen bele keverjük a 20 dkg vajat és a meggyet, majd hagyjuk hűlni! A kihűlt krémet a tésztára terítjük, majd tetejét hézagosan kirakjuk piskótával, közökbe és a tetejére felvert tejszínt kanalazunk.

A kakaóból, a cukorból és a tejből kis lángon csokiöntetet főzünk, és ezzel csurgatjuk meg a tetejét.

Tipp:

Igazából a sütemény az itthon talált dolgokból készült, meggy helyett bőven elbír más gyümölcsöt is ami éppen van