Húsvéti tojás linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Linzer:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 10 g vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- csipet só
Töltelék:
- baracklekvár
Bevonat:
- 10 dkg eperízű tortabevonó
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A lionzerhez a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint és elmorzsoljuk, végül pedig a tojássárgájával alaposan összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőbe rakjuk.
A hűtőből kivéve lisztezett felületen kinyújtjuk kb 3 mm vastagra és tojás alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a linzereket belerakjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük 8-10 perc alatt.
A tortabevonót az olajjal gőz felett felolvasztjuk és minden második tojás egyik felét a csokoládéba mártjuk, majd rácsra rakjuk és ízlés szerint dekoráljuk.
A be nem vont linzereket lekvárral megkenjük és a megszáradt csokoládés linzerrel összeragasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










