Húsvéti tojás linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Linzer:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 g vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- csipet só
Töltelék:
- baracklekvár
Bevonat:
- 10 dkg eperízű tortabevonó
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A lionzerhez a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint és elmorzsoljuk, végül pedig a tojássárgájával alaposan összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőbe rakjuk.
A hűtőből kivéve lisztezett felületen kinyújtjuk kb 3 mm vastagra és tojás alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a linzereket belerakjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük 8-10 perc alatt.
A tortabevonót az olajjal gőz felett felolvasztjuk és minden második tojás egyik felét a csokoládéba mártjuk, majd rácsra rakjuk és ízlés szerint dekoráljuk.
A be nem vont linzereket lekvárral megkenjük és a megszáradt csokoládés linzerrel összeragasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »