Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti rózsakoszorú recept

Húsvéti rózsakoszorú
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 2,5 dl tej
    • 100 g cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 5 ek olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 650 g liszt
    • 0,5 tk só

    Töltelék:

    • 5 dl tej
    • 5 ek cukor
    • 1 csomag eper puding
    • 5 ek kókuszreszelék

    Kenés:

    • 50 g vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    1 dl tejet meglangyosítunk, beleszórunk 1 ek cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, hogy az élesztő felfusson.

    A lisztet keverjük el a sóval, a maradék cukorral, adjuk hozzá a felfutott élesztőt, a tojásokat, az olajat, a maradék tejet és gyúrjuk alaposan össze, dagasszuk ki a tésztát. Lefedve, meleg helyen hagyjuk duplájára kelni (kb. 40 perc).

    Töltelék készítése:

    1 dl tejet a cukorral és az eperpudinggal keverjük csomómentesre. A maradék tejet kezdjük el melegíteni, majd amikor forró, adjuk hozzá a pudingos keveréket és kevergetve főzzük sűrűre.

    Vegyük le a tűzről és keverjük bele az 5 ek kókuszreszeléket, majd hagyjuk kihűlni.

    Összeállítás:

     

    A megkelt tésztát osszuk 3 egyenlő részre. Mindegyik tésztadarabot nyújtsuk ki téglalap alakúra, majd kenjük meg a kihűlt puding 1/3-1/3 részével. Tekerjük fel őket a hosszabbik oldalánál kezdve. Az így kapott 3 rudat szórjuk be be kevés liszttel, majd fonjuk össze a 3 rudat. Emeljük át vajjal vékonyan kikent sütőformába (26-28 cm átmérőjű).

    A tetejét kenjük le olvasztott vajjal és hagyjuk pihenni fél órát.

    1 tojássárgáját keverjünk el 1 ek olajjal és sütés előtt kenjük le vele a koszorút. Toljuk 170 fokos sütőbe és 35-40 perc alatt süssük szép pirosra.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá