Húsvéti rózsakoszorú recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Tészta készítése:
1 dl tejet meglangyosítunk, beleszórunk 1 ek cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, hogy az élesztő felfusson.
A lisztet keverjük el a sóval, a maradék cukorral, adjuk hozzá a felfutott élesztőt, a tojásokat, az olajat, a maradék tejet és gyúrjuk alaposan össze, dagasszuk ki a tésztát. Lefedve, meleg helyen hagyjuk duplájára kelni (kb. 40 perc).
Töltelék készítése:
1 dl tejet a cukorral és az eperpudinggal keverjük csomómentesre. A maradék tejet kezdjük el melegíteni, majd amikor forró, adjuk hozzá a pudingos keveréket és kevergetve főzzük sűrűre.
Vegyük le a tűzről és keverjük bele az 5 ek kókuszreszeléket, majd hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A megkelt tésztát osszuk 3 egyenlő részre. Mindegyik tésztadarabot nyújtsuk ki téglalap alakúra, majd kenjük meg a kihűlt puding 1/3-1/3 részével. Tekerjük fel őket a hosszabbik oldalánál kezdve. Az így kapott 3 rudat szórjuk be be kevés liszttel, majd fonjuk össze a 3 rudat. Emeljük át vajjal vékonyan kikent sütőformába (26-28 cm átmérőjű).
A tetejét kenjük le olvasztott vajjal és hagyjuk pihenni fél órát.
1 tojássárgáját keverjünk el 1 ek olajjal és sütés előtt kenjük le vele a koszorút. Toljuk 170 fokos sütőbe és 35-40 perc alatt süssük szép pirosra.