Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti fonott kosár recept

Húsvéti fonott kosár
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg finomliszt
    • 50 g friss élesztő
    • 20 g só
    • 10 g cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Kenés:

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a kelttésztát és letakarva kelesztjük kb 1 órán át.

    Egy kupola formájú hőálló tálat (tál átmérője kb 23 cm) alufóliával beburkolunk és függőlegesen tésztacsíkokat helyezünk rá egymástól kis távolságokra. A tetejét, ahol a tészták összeérnek jól lenyomkodjuk. Következő lépésként felhelyezzük a vízszintes sorokat úgy, hogy minden második tészta alá bebújtatjuk. A túllógó részeket levágjuk és a tésztánkat megkenjük tojással.

    180 fokos sütőben megsütjük kb 30 perc alatt. Ha megsült, hagyjuk kihűlni a formán. A kosár pereméhez készítünk egy fonott koszorút akkora méretben, amekkora a kosarunk átmérője. Tojással megkenjük és 180 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.

    A fogantyúhoz szintén készítünk egy fonatot, amit a kosár formázáshoz használt edényünk tetejére helyezve sütünk meg. Ha kihűltek a tésztáink, akkor a kosarat az aljára fordítjuk és ráhelyezzük a fonott koszorút. A fogantyú mindkét végébe beleillesztjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek