Holland almás pite recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 250 g liszt
- 50 g zabpehely (darálva)
- 1 mk sütőpor
- 150 g vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g cukor
- 1 marék szeletelt mandula
Töltelékhez:
- 1 kg alma
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 50 g cukor
- marék mazsola
- fahéj (ízlés szerint)
Elkészítése:
175 fokra előmelegítjük a sütőt.
Töltelék készítése:
Az almát megpucoljuk, magházát eltávolítjuk és kis kockákra daraboljuk. Összekeverjük a fahéjjal, a mazsolával, a cukorral és a vaníliás pudingporral.
Tészta készítése:
A lisztet a zabpehellyel, a sütőporral és a cukorral elkeverjük. Elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojásokat hozzáadva alaposan összegyúrjuk. 2 felé osztjuk (az egyik fele legyen kicsit nagyobb) a tésztát, és a nagyobb részt kinyújtjuk, majd egy 22 cm-es kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformába helyezzük úgy, hogy legyen pereme. Ráhalmozzuk az almás tölteléket, majd kinyújtjuk a másik rész tésztát, és ezzel befedjük. Villával megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon. Mandulával megszórjuk, és kb. 45 perc alatt megsütjük.