Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hólabda recept

Hólabda
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek meleg víz
    • 25 dkg cukor
    • 25 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 ek kakaópor

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 5 ek finomliszt
    • 25 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj

    Tetejére:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj

    Továbbá:

    • 20 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Piskóta készítés:

    A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

    A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük (kb. 10 perc). Adjuk hozzá a meleg vizet, és azzal is jól keverjük el.

    A kakaóport és a sütőport szitáljuk a liszthez, keverjük el, majd forgassuk bele a tojásos-cukros keverékbe. Egy tepsit (24 x 39 cm) béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a tésztát. A már forró sütőbe téve kb. 25 perc alatt süssük készre. (Tűpróba!)

    Krém készítés:

    A liszthez adjuk hozzá a cukrot, és a tejet apránként hozzáadva keverjük csomómentesre, majd tegyük a tűzre, és főzzük sűrűre.Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a vajat, és habosítsuk ki az egészet.

    Összeállítás:

    A kész és kihűlt piskótából egy pogácsaszaggatóval szúrjunk ki köröket, majd vágjuk 2 felé. Kenjük meg az alsó korongot a krémmel, és helyezzük rá a tetejét. Körbe az oldalát is kenjük be, majd forgassuk kókuszreszelékbe, ami így rá fog ragadni.

    A csokoládét az olajjal olvasszuk fel gőz felett, és a sütik tetejét vonjuk be vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá