Hólabda recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek meleg víz
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor
Krémhez:
- 5 dl tej
- 5 ek finomliszt
- 25 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
Tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Továbbá:
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Piskóta készítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük (kb. 10 perc). Adjuk hozzá a meleg vizet, és azzal is jól keverjük el.
A kakaóport és a sütőport szitáljuk a liszthez, keverjük el, majd forgassuk bele a tojásos-cukros keverékbe. Egy tepsit (24 x 39 cm) béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a tésztát. A már forró sütőbe téve kb. 25 perc alatt süssük készre. (Tűpróba!)
Krém készítés:
A liszthez adjuk hozzá a cukrot, és a tejet apránként hozzáadva keverjük csomómentesre, majd tegyük a tűzre, és főzzük sűrűre.Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a vajat, és habosítsuk ki az egészet.
Összeállítás:
A kész és kihűlt piskótából egy pogácsaszaggatóval szúrjunk ki köröket, majd vágjuk 2 felé. Kenjük meg az alsó korongot a krémmel, és helyezzük rá a tetejét. Körbe az oldalát is kenjük be, majd forgassuk kókuszreszelékbe, ami így rá fog ragadni.
A csokoládét az olajjal olvasszuk fel gőz felett, és a sütik tetejét vonjuk be vele.