Hólabda

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 ek meleg víz
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor

Krémhez:

  • 5 dl tej
  • 5 ek finomliszt
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj

Tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Továbbá:

  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

Piskóta készítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük (kb. 10 perc). Adjuk hozzá a meleg vizet, és azzal is jól keverjük el.

A kakaóport és a sütőport szitáljuk a liszthez, keverjük el, majd forgassuk bele a tojásos-cukros keverékbe. Egy tepsit (24 x 39 cm) béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a tésztát. A már forró sütőbe téve kb. 25 perc alatt süssük készre. (Tűpróba!)

Krém készítés:

A liszthez adjuk hozzá a cukrot, és a tejet apránként hozzáadva keverjük csomómentesre, majd tegyük a tűzre, és főzzük sűrűre.Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a vajat, és habosítsuk ki az egészet.

Összeállítás:

A kész és kihűlt piskótából egy pogácsaszaggatóval szúrjunk ki köröket, majd vágjuk 2 felé. Kenjük meg az alsó korongot a krémmel, és helyezzük rá a tetejét. Körbe az oldalát is kenjük be, majd forgassuk kókuszreszelékbe, ami így rá fog ragadni.

A csokoládét az olajjal olvasszuk fel gőz felett, és a sütik tetejét vonjuk be vele.