Hókifli kelt tésztából recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 20 dkg margarin
- 150 g tejföl
- 2 ek porcukor
- csipet só
- kb 1 dl tej
- baracklekvár a töltéshez
- vaníliás porcukor a forgatáshoz
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk. Meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, 2-3 mm és egy pogácsaszaggatóval kb 5 cm-es körökre szaggatjuk. Minden körre rakunk 1 kk sűrű baracklekvárt. A tészta szélét ráhajtjuk és kifli alakúra formázzuk. A hajtást alulra fordítva, sütőpapírral bélelt tepsikbe sorakoztatjuk a kifliket.
Előmelegített sütőben kb 10-perc alatt megsütjük. Még forrón vaníliás porcukorban megforgatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.