Hókifli kelt tésztából

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 20 dkg margarin
  • 150 g tejföl
  • 2 ek porcukor
  • csipet só
  • kb 1 dl tej
  • baracklekvár a töltéshez
  • vaníliás porcukor a forgatáshoz

Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk. Meleg helyen 1 órán át kelesztjük.

A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, 2-3 mm és egy pogácsaszaggatóval kb 5 cm-es körökre szaggatjuk. Minden körre rakunk 1 kk sűrű baracklekvárt. A tészta szélét ráhajtjuk és kifli alakúra formázzuk. A hajtást alulra fordítva, sütőpapírral bélelt tepsikbe sorakoztatjuk a kifliket.

Előmelegített sütőben kb 10-perc alatt megsütjük. Még forrón vaníliás porcukorban megforgatjuk.