Hókifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelék:
- 6 dkg cukor
- 1,5 dkg méz
- 0,5 dl víz
- 15 dkg darált dió
- 2 dkg keksz morzsa
- mazsola
- citromhéj (elhagyható)
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk kevés, cukros tejbe ( HIDEG TEJBE!!). A lisztben elmorzsoljuk a vajat, porcukrot, sót. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, tejet és az élesztős tejet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, lefóliázva hűtőben pihentetjük legalább egy órán át.
A töltelékhez a vízben elkeverjük a cukrot, mézet, mazsolát. Ezt felforraljuk, és hozzákeverjük a diós-morzsás-citromhéjas keverékhez, majd kihűtjük.
A tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, közepére kisebb, henger alakúra formázott tölteléket teszünk, majd kifli alakúra formázzuk. Úgy is lehet készíteni, hogy a tésztát csíkokra vágjuk, majd háromszög alakúra és így formázzuk meg a kifliket. Tojás lekenés nélkül sütjük 180 fokon, kb 15-20 percig.
Kevés porcukrot elkeverünk vaníliás cukorral és a kisült kifliket még melegen beleforgatjuk.
A tésztát nem szabad futtatott élesztővel készíteni! Csak el kell keverni kevés cukros tejben. Emiatt előző nap is el lehet készíteni, hűtőben tárolva nem fog túl kelni, esetleg átgyúrást igényel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »