Hóemberke tallér recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a porcukorral, belemorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Összegyúrjuk, 30 percre hűtőbe tesszük, majd lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és kis kör szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd 10-12 perc alatt készre sütjük 180 fokon.
A tojásfehérjét keményre felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük pár percig.
A kihűlt tésztát lekenjük a tojásmázzal. Amikor a tojásmáz megszáradt rajta, lekenjük a sapkáját piros ételfestékkel.
A megmaradt tojásmázba tesszük a fekete ételfestéket és nyomózsák segítségével elkészítjük a szájukat és a szemüket.
Aszalt barackból vékony csíkokat vágunk és ezek lesznek az orruk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.