Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hóemberke tallér recept

Hóemberke tallér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tallérhoz:

    • 15 dkg finomliszt
    • 5 dkg porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 g sütőmargarin

    Díszítéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 8 dkg porcukor
    • 5 csepp ételfesték (piros)
    • 5 csepp ételfesték (fekete)
    • 3 dkg aszalt sárgabarack

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a porcukorral, belemorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.

    Összegyúrjuk, 30 percre hűtőbe tesszük, majd lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és kis kör szaggatóval kiszaggatjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd 10-12 perc alatt készre sütjük 180 fokon.

    A tojásfehérjét keményre felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük pár percig.

    A kihűlt tésztát lekenjük a tojásmázzal. Amikor a tojásmáz megszáradt rajta, lekenjük a sapkáját piros ételfestékkel.

    A megmaradt tojásmázba tesszük a fekete ételfestéket és nyomózsák segítségével elkészítjük a szájukat és a szemüket.

    Aszalt barackból vékony csíkokat vágunk és ezek lesznek az orruk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá