Hóemberke tallér recept
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a porcukorral, belemorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Összegyúrjuk, 30 percre hűtőbe tesszük, majd lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és kis kör szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd 10-12 perc alatt készre sütjük 180 fokon.
A tojásfehérjét keményre felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük pár percig.
A kihűlt tésztát lekenjük a tojásmázzal. Amikor a tojásmáz megszáradt rajta, lekenjük a sapkáját piros ételfestékkel.
A megmaradt tojásmázba tesszük a fekete ételfestéket és nyomózsák segítségével elkészítjük a szájukat és a szemüket.
Aszalt barackból vékony csíkokat vágunk és ezek lesznek az orruk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









