Hóemberke tallér

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tallérhoz:

  • 15 dkg finomliszt
  • 5 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 10 g sütőmargarin

Díszítéshez:

  • 1 tojásfehérje
  • 8 dkg porcukor
  • 5 csepp ételfesték (piros)
  • 5 csepp ételfesték (fekete)
  • 3 dkg aszalt sárgabarack

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a porcukorral, belemorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.

Összegyúrjuk, 30 percre hűtőbe tesszük, majd lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és kis kör szaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd 10-12 perc alatt készre sütjük 180 fokon.

A tojásfehérjét keményre felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük pár percig.

A kihűlt tésztát lekenjük a tojásmázzal. Amikor a tojásmáz megszáradt rajta, lekenjük a sapkáját piros ételfestékkel.

A megmaradt tojásmázba tesszük a fekete ételfestéket és nyomózsák segítségével elkészítjük a szájukat és a szemüket.

Aszalt barackból vékony csíkokat vágunk és ezek lesznek az orruk.