Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi puszedli recept

Házi puszedli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Puszedlihez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 3 tk mézeskalács fűszerkeverék
    • 4 ek tejföl
    • 25 dkg méz
    • 5 dkg zsír (vagy 8 dkg vaj)
    • 60 dkg liszt
    • 2 tk szódabikarbóna

    Máz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 25 dkg cukor

    Elkészítése:

    A mézet és a zsírt (vajat) összeolvasztom. Egy tálban alaposan elkeverem a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézesfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadom a mézet.

    A lisztet alaposan elkeverem a szódabikarbónával, majd ráöntöm a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverem. A tálat egy fóliával lefedem és másnapig hűtőbe teszem.

    Vizes kézzel teáskanálnyi darabokat veszek ki a masszából, golyót formázok belőle.

    Sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütöm.

    Míg sülnek a tojásfehérjét a cukorral kemény, fényes habbá verem. A kisült puszedliket még forrón a mázba, vagy olvasztott csokoládéba mártom.

    Tetejére apró díszítőcukrot szórok, vagy a mézeskalács írókájával, vagy olvasztott fehér csokoládéval díszítem.

    Ha színes puszedlit szeretnék, akkor a felvert habba nagyon kevés 2 csepp szörpöt teszek. Meggy szörp, vagy málnaszörp tökéletesen jó bele.

    Tipp:

    Ha csokival kell bevonni valamit én mindig a magyar Boci (ét csokiját használom). Sokkal jobb minőségű, mint bármelyik magyar torta bevonó. a magyar boci csoki 55% kakaóvajat tartalmaz.

    A csokit gőz fölött olvasztom meg, majd teszek hozzá 8 dkg vajat. Mártogatni szoktam, egyesével. Én egy villára teszem (nem szúrom át ) megmártom és a felesleges csokit késsel lehúzzon az aljáról és a tetejéről is.

    A csokiba mártott puszedliket sütőpapírra teszem száradni.

    Ez nehezebben száradhat, ha 2-3 óra múlva sem száraz a máz rajta, Akkor a sütőt felmelegítem 150C-ra. Elzárom és beteszem száradni KB 20 percre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá