Házi puszedli recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A mézet és a zsírt (vajat) összeolvasztom. Egy tálban alaposan elkeverem a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézesfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadom a mézet.
A lisztet alaposan elkeverem a szódabikarbónával, majd ráöntöm a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverem. A tálat egy fóliával lefedem és másnapig hűtőbe teszem.
Vizes kézzel teáskanálnyi darabokat veszek ki a masszából, golyót formázok belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütöm.
Míg sülnek a tojásfehérjét a cukorral kemény, fényes habbá verem. A kisült puszedliket még forrón a mázba, vagy olvasztott csokoládéba mártom.
Tetejére apró díszítőcukrot szórok, vagy a mézeskalács írókájával, vagy olvasztott fehér csokoládéval díszítem.
Ha színes puszedlit szeretnék, akkor a felvert habba nagyon kevés 2 csepp szörpöt teszek. Meggy szörp, vagy málnaszörp tökéletesen jó bele.
Tipp:
Ha csokival kell bevonni valamit én mindig a magyar Boci (ét csokiját használom). Sokkal jobb minőségű, mint bármelyik magyar torta bevonó. a magyar boci csoki 55% kakaóvajat tartalmaz.
A csokit gőz fölött olvasztom meg, majd teszek hozzá 8 dkg vajat. Mártogatni szoktam, egyesével. Én egy villára teszem (nem szúrom át ) megmártom és a felesleges csokit késsel lehúzzon az aljáról és a tetejéről is.
A csokiba mártott puszedliket sütőpapírra teszem száradni.
Ez nehezebben száradhat, ha 2-3 óra múlva sem száraz a máz rajta, Akkor a sütőt felmelegítem 150C-ra. Elzárom és beteszem száradni KB 20 percre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »