Házi krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Égetett tészta recept:
- 2,5 dl víz
- 15dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 dl cukrászhab vagy Hulala
- 2 cs habfixáló
Elkészítése:
2,5 dl vízbe 15 dkg margarint teszünk, felfőzzük, majd 15 dkg lisztet belekeverünk.
Tűzről levéve, 6 tojást egyesével belekavarunk géppel. A tésztát kétfelé vesszük, és külön-külön sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük a lapokat. (Ügyesebbek egyben is süthetik, és a végén kettévághatják, nekem így biztosabb.)
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőt addig nem szabad kinyitni, amíg meg nem sült! (Összeesés veszélye áll fenn ez idő alatt.)
1 kocka margarint 15 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk.
Közben 2 csomag vaníliapudingot 6 dl tejjel megfőzzük, kihűtjük. ( Én úgy szoktam, hogy a pudingport egy kevés tejben elkeverem, és utána öntöm a forró tejhez.
Főzés közben és a tűzről levéve folyamatosan turmixoljuk, hogy ne csomósodjon.
A margarint a cukorral szintén folyamatosan keverjük, és amikor már nem gőzölög a puding, lassan több részletben keverjük össze. Így nagyobb az esély, hogy nem csomósodik a krém.) 5 dl habtejszínt 2 habfixálóval, 2 vaníliával felverünk habbá.
A tésztát megkenjük a krémmel, rátesszük a habtejszínt, végül a lap másik felét. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »