Házi krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Égetett tészta recept:
- 2,5 dl víz
- 15dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 dl cukrászhab vagy Hulala
- 2 cs habfixáló
Elkészítése:
2,5 dl vízbe 15 dkg margarint teszünk, felfőzzük, majd 15 dkg lisztet belekeverünk.
Tűzről levéve, 6 tojást egyesével belekavarunk géppel. A tésztát kétfelé vesszük, és külön-külön sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük a lapokat. (Ügyesebbek egyben is süthetik, és a végén kettévághatják, nekem így biztosabb.)
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőt addig nem szabad kinyitni, amíg meg nem sült! (Összeesés veszélye áll fenn ez idő alatt.)
1 kocka margarint 15 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk.
Közben 2 csomag vaníliapudingot 6 dl tejjel megfőzzük, kihűtjük. ( Én úgy szoktam, hogy a pudingport egy kevés tejben elkeverem, és utána öntöm a forró tejhez.
Főzés közben és a tűzről levéve folyamatosan turmixoljuk, hogy ne csomósodjon.
A margarint a cukorral szintén folyamatosan keverjük, és amikor már nem gőzölög a puding, lassan több részletben keverjük össze. Így nagyobb az esély, hogy nem csomósodik a krém.) 5 dl habtejszínt 2 habfixálóval, 2 vaníliával felverünk habbá.
A tésztát megkenjük a krémmel, rátesszük a habtejszínt, végül a lap másik felét. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »