Hozzávalók:
Égetett tészta recept:
Krémhez:
Elkészítése:
2,5 dl vízbe 15 dkg margarint teszünk, felfőzzük, majd 15 dkg lisztet belekeverünk.
Tűzről levéve, 6 tojást egyesével belekavarunk géppel. A tésztát kétfelé vesszük, és külön-külön sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük a lapokat. (Ügyesebbek egyben is süthetik, és a végén kettévághatják, nekem így biztosabb.)
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőt addig nem szabad kinyitni, amíg meg nem sült! (Összeesés veszélye áll fenn ez idő alatt.)
1 kocka margarint 15 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk.
Közben 2 csomag vaníliapudingot 6 dl tejjel megfőzzük, kihűtjük. ( Én úgy szoktam, hogy a pudingport egy kevés tejben elkeverem, és utána öntöm a forró tejhez.
Főzés közben és a tűzről levéve folyamatosan turmixoljuk, hogy ne csomósodjon.
A margarint a cukorral szintén folyamatosan keverjük, és amikor már nem gőzölög a puding, lassan több részletben keverjük össze. Így nagyobb az esély, hogy nem csomósodik a krém.) 5 dl habtejszínt 2 habfixálóval, 2 vaníliával felverünk habbá.
A tésztát megkenjük a krémmel, rátesszük a habtejszínt, végül a lap másik felét. Jó étvágyat!