Házi krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Égetett tészta recept:

  • 2,5 dl víz
  • 15dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 6 tojás

Krémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 5 dl cukrászhab vagy Hulala
  • 2 cs habfixáló

Elkészítése:

2,5 dl vízbe 15 dkg margarint teszünk, felfőzzük, majd 15 dkg lisztet belekeverünk.

Tűzről levéve, 6 tojást egyesével belekavarunk géppel. A tésztát kétfelé vesszük, és külön-külön sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük a lapokat. (Ügyesebbek egyben is süthetik, és a végén kettévághatják, nekem így biztosabb.)

Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőt addig nem szabad kinyitni, amíg meg nem sült! (Összeesés veszélye áll fenn ez idő alatt.)

1 kocka margarint 15 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk.

Közben 2 csomag vaníliapudingot 6 dl tejjel megfőzzük, kihűtjük. ( Én úgy szoktam, hogy a pudingport egy kevés tejben elkeverem, és utána öntöm a forró tejhez.

Főzés közben és a tűzről levéve folyamatosan turmixoljuk, hogy ne csomósodjon.

A margarint a cukorral szintén folyamatosan keverjük, és amikor már nem gőzölög a puding, lassan több részletben keverjük össze. Így nagyobb az esély, hogy nem csomósodik a krém.) 5 dl habtejszínt 2 habfixálóval, 2 vaníliával felverünk habbá.

A tésztát megkenjük a krémmel, rátesszük a habtejszínt, végül a lap másik felét. Jó étvágyat!