Házi krémes recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- Fél csomag leveles tészta
Krémhez:
- 7 dl tej
- 7-8 dkg liszt
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- csipet só
Tetejére:
- 5 dl tejszín
- 4-5 ek cukor
- csipet só
- habfixáló
Elkészítése:
A leveles tészta felét kinyújtjuk és a tepsink méretére vágjuk (közepes tepsit használtam). Mi tető nélkül szeretjük,aki tetőt is szeretne süssön még egy lapot a tetejére.
Először felverjük a tojások fehérjét a cukorral,csipet sóval és betesszük a hűtőbe addig míg a krémet megfőzzük.
Krémhez a tojások sárgáját,kevés tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük. Majd hozzáadjuk a többi tejet is.Lassú tűzön besűrítjük. Amikor jó sűrű már belekeverjük a tojások felvert habját is. Főzzük pár percig és közben beletesszük a vaníliás cukrot is és megkóstoljuk elég édes-e. Közben folyamatosan kevergetjük.
A kisült lapot beletesszük a tepsibe és még forrón ráöntjük a krémet.
A kihűlt krém tetejére simítjuk a cukorral,csipet sóval és habfixálóval felvert tejszínhabot.
Tipp:
Lehet kevesebb tojást is hozzátenni csak akkor növelni kell a liszt mennyiségét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

