Házi keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Világoshoz kekszhez:
- 35 dkg liszt
- 5 dkg kukoricaliszt (ettől lesz igazán keksz a keksz)
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 1 tk vanília kivonat vagy 1 vanília rúd belseje
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 tk sütőpor
- és ha nem áll össze a tészta, akkor pár csepp víz
Csokishoz:
- 25 dkg liszt+ 10 dkg darált mogyoró
- 5 dkg kukoricaliszt (ettől lesz igazán keksz a keksz)
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg instant kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 tk sütőpor
- és ha nem áll össze a tészta, akkor pár csepp víz
Sztori:
HahoPihe Konyhája receptje alapján készült kekszeim. A világos az eredeti recept alapján, csak épp nem vaníliás karika lett belőle, hanem bigyóval díszített négyszögek. A csokiskeksz is az a recept alapján, csak ott 10 dekával kevesebb liszt, mert helyette darált mogyoró és a porcukor helyett instant kakaó került teljes egészében. Gondoltam, hogy egyből dupla adagot készítek, de akkor mindjárt kétfélét.
Elkészítése:
Összekeverem a szárazanyagokat és aztán hozzáadom a tojás sárgát és a szobahőmérsékletű margarint. Addig gyúrom míg könnyen formázható cipó nem lesz belőle. Engem a linzertésztára emlékeztet.
Egy órát pihentetem szobahőmérsékleten és utána fél centis vastagságúra nyújtom sodrófával, majd tetszés szerinti négyzetekre vágom. A darabolás után a gyúródeszkára egy adag színes cukordíszeket öntöttem és abba belenyomkodtam a négyszögeket.
A levágott maradék szélekből aztán a végén egy összeadás eredményeként lett egy tarka tészta és azt is kinyújtottam, felcsíkoztam, majd daraboltam, ahogy a többit is.
Előmelegített sütőben sütőpapíron 10 percig sütöm, nem túl magas hőfokon, hogy ne égjen meg.
Két sütisdoboz megtelt vele. Kíváncsi vagyok, hogy meddig fog kitartani, mert már tegnap este is majdnem el kellett rejtenem, hogy mára is maradjon belőle. :D
Tipp:
Az eredeti receptben vizet adtak hozzá, ha nem állt össze a tészta, én pedig egy-egy kortynyi tejet tettem, de nekem is kellett hozzá. És különböző formákkal is ki lehet szúrni, de most csak ilyen villámmegoldást választottam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »