Házi almás pite recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg búzaliszt (BL55)
- 15 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes, “M”-es méretű)
- 1 csipet só
- 10 g sütőpor
- 6 evőkanál 2,8%-os tej
A töltelékhez:
- 60 dkg alma
- 20 dkg kristálycukor
- fahéj (őrölt)
A tészta megkenéséhez:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes, “M”-es méretű)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges tejet lehet még hozzá tenni pár cseppet. Két részre osztjuk és kb. fél órát pihentetjük letakarva.
A két darabot tepsi méretűre nyújtjuk.
Az almákat lereszeljük és lassú tűzön megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint módosítható a mennyiség) és a fahéjat. Az egyik kinyújtott tésztát a tepsibe fektetjük, majd ráhalmozzuk az almát és befedjük a másik kinyújtott lappal.
A tetejét megkenjük egy felvert tojással és villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon
180 C-os sütőben aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.