Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi almás pite recept

Házi almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg búzaliszt (BL55)
    • 15 dkg porcukor
    • 8 dkg vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes, “M”-es méretű)
    • 1 csipet só
    • 10 g sütőpor
    • 6 evőkanál 2,8%-os tej

    A töltelékhez:

    • 60 dkg alma
    • 20 dkg kristálycukor
    • fahéj (őrölt)

    A tészta megkenéséhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes, “M”-es méretű)

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges tejet lehet még hozzá tenni pár cseppet. Két részre osztjuk és kb. fél órát pihentetjük letakarva.

    A két darabot tepsi méretűre nyújtjuk.

    Az almákat lereszeljük és lassú tűzön megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint módosítható a mennyiség) és a fahéjat. Az egyik kinyújtott tésztát a tepsibe fektetjük, majd ráhalmozzuk az almát és befedjük a másik kinyújtott lappal.

    A tetejét megkenjük egy felvert tojással és villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon

    180 C-os sütőben aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá