Házi almás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg búzaliszt (BL55)
  • 15 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
  • 1 csipet só
  • 10 g sütőpor
  • 6 evőkanál 2,8%-os tej

A töltelékhez:

  • 60 dkg alma
  • 20 dkg kristálycukor
  • fahéj (őrölt)

A tészta megkenéséhez:

  • 1 db tojás (közepes, “M”-es méretű)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges tejet lehet még hozzá tenni pár cseppet. Két részre osztjuk és kb. fél órát pihentetjük letakarva.

A két darabot tepsi méretűre nyújtjuk.

Az almákat lereszeljük és lassú tűzön megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint módosítható a mennyiség) és a fahéjat. Az egyik kinyújtott tésztát a tepsibe fektetjük, majd ráhalmozzuk az almát és befedjük a másik kinyújtott lappal.

A tetejét megkenjük egy felvert tojással és villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon

180 C-os sütőben aranybarnára sütjük.