Havasi gyopár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a barna tésztához:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 1 ek tejföl
- 1 ek kakaópor
- 1 mk sütőpor
A fehér tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 sütőpor
- 3-4 ek tejföl
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
A lapok lekenéséhez:
- 1/2 üveg házi baracklekvár
- 25 dkg vágott dió
A tetejére:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg barna tortabevonó
- 5 dkg fehér csokoládé
A tepsi mérete:
- 26×36 cm-es nagy méretű gáztepsi
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpacka csomagoljuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük.
A fehér tésztát is összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztjuk.
Mindegyik cipót tepsi méretűre nyújtjuk, a tepsi hátoldalát vajjal lekenjük, majd ráterítjük a tésztát.
Lekenjük lekvárral, majd megszórjuk darabos dióval és ráreszeltjük a barna tészta 1/3-ad részét. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A másik két cipónál is hasonlóképp járunk el.
A krém készítése:
A pudingporokat összekeverjük tejjel, cukorral és vaníliás cukorral, majd felfőzzük és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, majd a kihűlt krémmel habosra keverjük.
Összeállítás:
A kihűlt tésztalapokat megtöltjük a krémmel, a tetejére a csokoládékat felolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt.
A sütemény 1/3 részére csokoládé bevonat került, a többire az eredeti recept szerint, a tojásfehérjéket a porcukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a sütemény tetejére simítjuk.
Csokoládé forgáccsal megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »