Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Havasi gyopár recept

Havasi gyopár
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a barna tésztához:

    • 15 dkg liszt
    • 5 dkg vaj
    • 7 dkg cukor
    • 1 ek tejföl
    • 1 ek kakaópor
    • 1 mk sütőpor

    A fehér tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 sütőpor
    • 3-4 ek tejföl

    A krémhez:

    • 6 dl tej
    • 2 csomag vanília ízű pudingpor
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj
    • 2 csomag vaníliás cukor

    A lapok lekenéséhez:

    • 1/2 üveg házi baracklekvár
    • 25 dkg vágott dió

    A tetejére:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 10 dkg barna tortabevonó
    • 5 dkg fehér csokoládé

    A tepsi mérete:

    • 26×36 cm-es nagy méretű gáztepsi

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpacka csomagoljuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük.

    A fehér tésztát is összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztjuk.

    Mindegyik cipót tepsi méretűre nyújtjuk, a tepsi hátoldalát vajjal lekenjük, majd ráterítjük a tésztát.

    Lekenjük lekvárral, majd megszórjuk darabos dióval és ráreszeltjük a barna tészta 1/3-ad részét. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

    A másik két cipónál is hasonlóképp járunk el.

    A krém készítése:

    A pudingporokat összekeverjük tejjel, cukorral és vaníliás cukorral, majd felfőzzük és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, majd a kihűlt krémmel habosra keverjük.

    Összeállítás:

    A kihűlt tésztalapokat megtöltjük a krémmel, a tetejére a csokoládékat felolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt.

    A sütemény 1/3 részére csokoládé bevonat került, a többire az eredeti recept szerint, a tojásfehérjéket a porcukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a sütemény tetejére simítjuk.

    Csokoládé forgáccsal megszórjuk.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá