Havasi gyopár recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók a barna tésztához:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 1 ek tejföl
- 1 ek kakaópor
- 1 mk sütőpor
A fehér tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 sütőpor
- 3-4 ek tejföl
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
A lapok lekenéséhez:
- 1/2 üveg házi baracklekvár
- 25 dkg vágott dió
A tetejére:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 20 dkg porcukor
- 10 dkg barna tortabevonó
- 5 dkg fehér csokoládé
A tepsi mérete:
- 26×36 cm-es nagy méretű gáztepsi
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpacka csomagoljuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük.
A fehér tésztát is összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztjuk.
Mindegyik cipót tepsi méretűre nyújtjuk, a tepsi hátoldalát vajjal lekenjük, majd ráterítjük a tésztát.
Lekenjük lekvárral, majd megszórjuk darabos dióval és ráreszeltjük a barna tészta 1/3-ad részét. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A másik két cipónál is hasonlóképp járunk el.
A krém készítése:
A pudingporokat összekeverjük tejjel, cukorral és vaníliás cukorral, majd felfőzzük és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, majd a kihűlt krémmel habosra keverjük.
Összeállítás:
A kihűlt tésztalapokat megtöltjük a krémmel, a tetejére a csokoládékat felolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt.
A sütemény 1/3 részére csokoládé bevonat került, a többire az eredeti recept szerint, a tojásfehérjéket a porcukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a sütemény tetejére simítjuk.
Csokoládé forgáccsal megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

