Havasi gyopár

Hozzávalók 12 fő részére

Hozzávalók:

Hozzávalók a barna tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek kakaópor
  • 1 mk sütőpor

A fehér tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1/2 sütőpor
  • 3-4 ek tejföl

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor

A lapok lekenéséhez:

  • 1/2 üveg házi baracklekvár
  • 25 dkg vágott dió

A tetejére:

  • 2 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg barna tortabevonó
  • 5 dkg fehér csokoládé

A tepsi mérete:

  • 26×36 cm-es nagy méretű gáztepsi