Hamis mézes recept
Hozzávalók:
- 12 dkg kristálycukor + 2 dl víz
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 kg porcukor
- 30 dkg finomliszt
- 1 sütőpor
- 1 tk. őrölt fahéj
A tetejére:
- 5 dkg darabos dió
A díszítéshez:
- 3-4 dkg olvasztott csokoládé
A kenéséhez:
- 2 dkg vaj
- 1 tk. liszt a hintéshez
Elkészítése:
Először a 12 dkg kristálycukrot karamellizáljuk felolvadásig. Szép aranybarna legyen! Ezután felöntjük a 2 dl vízzel és kevergetve a cukor felolvadásig lassan főzzük, majd kihűtjük, amíg a tésztát kikeverjük.
A tojásokat a porcukorral 10 percig elektromos géppel habosra keverjük, majd hozzá adjuk az őrölt fahéjjal és sütőporral elkevert lisztet.
Összekeverjük a karamellás folyadékkal, majd 20×30 cm-es vajjal kikent, kevés liszttel megszórt tepsibe öntjük és a vágott dióval megszórjuk.
200 fokra melegített sütőben kb 45 percig vagyis tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt, olvasztott csokit csurgatunk rá.
Dúsíthatjuk aszalt gyümölcsökkel is.
Tipp:
Jól “vizsgázott” ez a kis hamis!
Az interneten láttam több helyen,volt ahol csak recept volt.
Hát,nagyon örülök neki.
Az ünnepi asztalon is megállja a helyét, olyan, mint egy igazi mézes kevert sütemény.