Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hajtogatott tepertős pogácsa recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 2 dl tejföl
    • 2 evőkanál fehérbor
    • 40 dkg darált tepertő
    • 3 evőkanál zsír vagy 20 dkg margarin
    • 1 evőkanál cukor
    • 2 dl langyos tej
    • só, bors, mustár, fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejét megkenni

    Elkészítése:

    Először is a tepertőt ledaráljuk, majd a sóval, borssal, mustárral és a fokhagymával ízesítjük. Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel,tejföllel, fehér borral, a pici sóval, zsírral rétestésztát gyúrunk és 30 percig kelni hagyjuk.

    Ezután kinyújtjuk 1-2 cm vastagra a tésztát, megkenjük a darált tepertős krémmel, a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük a tésztát, mint egy tekercset és a 2 végét ráhajtjuk egymásra középen.

    Ezután megfordítjuk a tésztát, és 20 percig letakarva állni hagyjuk. Ezt 2-szer megismételjük, majd 2 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, tetejét berácsozzuk. és a tojással megkenve 200-220 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Nem szabad sokáig sütni, mert gyorsan kiszárad.

    Tipp:

    A recept bármikor tökéletes. Kívül ropogós, belül több napig puha pogácsa. A recept Horváth Ilona és Limara receptjének ötvözése. Süsse meg mindenki :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá