Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hájas tésztából sütemények recept

Hájas tésztából sütemények
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 70 dkg liszt
    • 40 dkg darált háj
    • 2 ek tejföl
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl fehérbor
    • 1 tk só
    • 1 ek cukor
    • 2 dl szódavíz

    A krémes hozzávalói:

    • a kész tésztalap 1/3 része
    • A krém hozzávalói:
    • 6 dl tej
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 1 vaníliás cukor

    Elkészítése:
    A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hidegre tesszük. A megmaradt lisztből és a többi hozzávalóból rétestésztát készítünk. 15 percig pihentetjük, utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat a tésztára kenjük. Az egészet felcsavarjuk,sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és négyszeresére összehajtjuk. Hideg helyre tesszük, 20 percenként a hajtogatást megismételjük, háromszorosra hajtjuk,majd kettőbe, tehát a csavarással együtt négyszer hajtogatjuk.

    Lekváros virág:
    A tésztát kinyújtjuk és közepes szaggatóval kiszúrjuk, minden másodiknak a közepét egy kisebb formával kiszúrjuk.
    A teljes karikákat vízzel megkenjük és ráfektetjük a kiszúrt karikákat.
    Világosra sütjük,porcukorral meghintjük és a gyűrű közepét savanykás lekvárral megtöltjük.

    Krémes:
    A tészta 1/3 részét levágjuk krémes lapnak,majd megfelezzük. Jó vékonyra kisodortjuk és sütőpapírral fedett sütőlemezen egyenként megsütjük. A tetejét megszurkáljuk. 25×40-es lapokat sütünk.

    A krém készítése:
    Vízgőz felett egy tálban a tojásfehérjéket az 1/3 rész cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a tojás sárgákkal,a 2/3 rész cukorral,vaníliás cukorral,3 dl tejjel simára keverjük. A megmaradt tejjel összekeverjük és felfőzzük. Addig főzzük,míg az edény falától elválik a massza.

    Ezután félre húzzuk és a kemény tojáshabot apránként hozzá keverjük. Visszatesszük a tűzre, 1 perc alatt kézi botmixerrel simára keverjük.
    Az alsó tésztalapra kenjük,vizes késsel elsimítjuk és befedjük a másik lappal. Hagyjuk megdermedni,ezután fűrészes élű késsel felszeleteljük,vaníliás porcukorral meghintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá