Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hájas tészta recept

Hájas tészta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg sertésháj
    • 50 dkg liszt
    • só, kevés rum, kevés ecet
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A hideg hájról letisztítjuk a hártyát, majd húsdarálón ledaráljuk, 10 dkg liszttel összedolgozzuk, és téglalap alakúra formázva jól lehűtjük.

    A megmaradt lisztből a tojássárgájával rummal, ecettel, gyengén sózott vízzel jól kidolgozott rétes keménységű tésztát készítünk, és cipóba formázva, bevagdosva, 1/2 óráig pihentetjük.

    Kinyújtjuk, a hideg hájat beburkoljuk vele és hűtőben 20 percig pihentetjük. Majd 2 szimpla, 2 dupla hajtogatással hajtjuk be, minden hajtogatás után 15-20 percig hideg helyen pihentetjük.

    Az utolsó hajtogatás után kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, közepére lekvárt vagy dió tölteléket teszünk, és összehajtjuk. Előmelegített sütőben (180 fok) megsütjük, porcukorral meghintjük és tálaljuk.

    Diós töltelék:

    5 tojás fehérjét habbá verünk 30 dkg porcukorral és 25 dkg darált dióval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá