Habsapkás meggyes rizskoch recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25-30 dkg rizs
- 1 liter tej
- 4-5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- cukor ízlés szerint
- 5 dkg vaj vagy margarin
- meggybefőtt
- rumaroma
Elkészítése:
A rizst megfőztem a tejben, majd kissé kihűtöttem, ekkor hozzáadtam a margarint, a cukros tojás sárgáját, amit kikevertem egy pár kanál meggylével.
Óvatosan összekevertem a felvert tojásfehérjékkel, amiből egy kis részt kivettem a rizs tetejére.
Kimargarinozott tepsibe belesimítottam, megszórtam kimagozott meggybefőttel.
A sütési idő felénél rákentem a maradék habot.
Sütöttem kb 30-40 percig, majd hűlés után kis négyzetekre vágva tálaltam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.