Habsapkás meggyes rizskoch recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25-30 dkg rizs
- 1 liter tej
- 4-5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - cukor ízlés szerint
- 5 dkg vaj vagy margarin
- meggybefőtt
- rumaroma
Elkészítése:
A rizst megfőztem a tejben, majd kissé kihűtöttem, ekkor hozzáadtam a margarint, a cukros tojás sárgáját, amit kikevertem egy pár kanál meggylével.
Óvatosan összekevertem a felvert tojásfehérjékkel, amiből egy kis részt kivettem a rizs tetejére.
Kimargarinozott tepsibe belesimítottam, megszórtam kimagozott meggybefőttel.
A sütési idő felénél rákentem a maradék habot.
Sütöttem kb 30-40 percig, majd hűlés után kis négyzetekre vágva tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

