Habos túrós sütés nélkül recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg kakaópor
- 2 ek rum
- annyi tej, hogy összeálljon
Túrótöltelék:
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 0,5 l habtejszín
- 1 cs tortazselé
Tetejére:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A kekszes alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük. A vajat megolvasztjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy össze tudjuk állítani a masszát.
Egy közepes tepsibe nyomkodjuk kb. 1 cm vastagon. Rákenjük a túrótölteléket.
A tejszínt a vaníliával és a zseléfix-szel keményre verjük. A túrót összekeverjük a cukorral, és villával jól elkeverjük, majd hozzá adjuk a tejszínt.
A habos túrótölteléket rásimítjuk a kekszmasszára, és egyenesre igazítjuk.
A vaníliapudingot a tejben felfőzzük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük. A túrós masszára simítjuk.
Nem kell megvárni, hogy kihűljön a puding. Hűtőben hűtjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.