Habos túrós sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 2 ek rum
  • annyi tej, hogy összeálljon

Túrótöltelék:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 l habtejszín
  • 1 cs tortazselé

Tetejére:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint cukor

Elkészítése:

A kekszes alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük. A vajat megolvasztjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy össze tudjuk állítani a masszát.

Egy közepes tepsibe nyomkodjuk kb. 1 cm vastagon. Rákenjük a túrótölteléket.

A tejszínt a vaníliával és a zseléfix-szel keményre verjük. A túrót összekeverjük a cukorral, és villával jól elkeverjük, majd hozzá adjuk a tejszínt.

A habos túrótölteléket rásimítjuk a kekszmasszára, és egyenesre igazítjuk.

A vaníliapudingot a tejben felfőzzük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük. A túrós masszára simítjuk.

Nem kell megvárni, hogy kihűljön a puding. Hűtőben hűtjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá.