Habos-túrós pite recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg vaj (vagy 18 dkg zsír)
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 cs sütőpor
- csipet só
Túrós töltelék hozzávalói:
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- mazsola (ízlés szerint)
- 1 citrom reszelt héja
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 ek vaníliás pudingpor (vagy 1 ek liszt)
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd adjuk hozzá a vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot, majd a villával kissé felvert egész tojást. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd osszuk el két egyenlő részre, és formáljunk gombócokat. Az egyik tésztagombócot tegyük be a hűtőbe.
Lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki a tésztát 22×32 cm-es tepsi méretűre, majd papírral együtt helyezzük bele a tepsibe. Ezután kanalazzuk rá a túrós tölteléket.
A túrót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával. Ezután adjuk hozzá a mazsolát, és a vaníliás pudingport (vagy lisztet), majd keverjük alaposan össze.
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a túrós masszához. A tepsiben lévő tésztára egyenletesen kanalazzuk rá a túrós-habos tölteléket.
A hűtőből vegyük ki a másik tésztagombócot, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki tepsi nagyságúra. Ezután helyezzük rá a túrós töltelék tetejére, majd több helyen villával szurkáljuk meg.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép világos zsemleszínűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »