Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-túrós pite recept

Habos-túrós pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 25 dkg vaj (vagy 18 dkg zsír)
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 cs sütőpor
    • csipet só

    Túrós töltelék hozzávalói:

    • 50 dkg túró
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • mazsola (ízlés szerint)
    • 1 citrom reszelt héja
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 ek vaníliás pudingpor (vagy 1 ek liszt)

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd adjuk hozzá a vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot, majd a villával kissé felvert egész tojást. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd osszuk el két egyenlő részre, és formáljunk gombócokat. Az egyik tésztagombócot tegyük be a hűtőbe.

    Lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki a tésztát 22×32 cm-es tepsi méretűre, majd papírral együtt helyezzük bele a tepsibe. Ezután kanalazzuk rá a túrós tölteléket.

    A túrót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával. Ezután adjuk hozzá a mazsolát, és a vaníliás pudingport (vagy lisztet), majd keverjük alaposan össze.

    A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a túrós masszához. A tepsiben lévő tésztára egyenletesen kanalazzuk rá a túrós-habos tölteléket.

    A hűtőből vegyük ki a másik tésztagombócot, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki tepsi nagyságúra. Ezután helyezzük rá a túrós töltelék tetejére, majd több helyen villával szurkáljuk meg.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép világos zsemleszínűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)
    A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.

    Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá