Hozzávalók:
Túrós töltelék hozzávalói:
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd adjuk hozzá a vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot, majd a villával kissé felvert egész tojást. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd osszuk el két egyenlő részre, és formáljunk gombócokat. Az egyik tésztagombócot tegyük be a hűtőbe.
Lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki a tésztát 22×32 cm-es tepsi méretűre, majd papírral együtt helyezzük bele a tepsibe. Ezután kanalazzuk rá a túrós tölteléket.
A túrót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával. Ezután adjuk hozzá a mazsolát, és a vaníliás pudingport (vagy lisztet), majd keverjük alaposan össze.
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a túrós masszához. A tepsiben lévő tésztára egyenletesen kanalazzuk rá a túrós-habos tölteléket.
A hűtőből vegyük ki a másik tésztagombócot, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki tepsi nagyságúra. Ezután helyezzük rá a túrós töltelék tetejére, majd több helyen villával szurkáljuk meg.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép világos zsemleszínűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.