Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-rebarbarás sütemény recept

Habos-rebarbarás sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg margarin (v. vaj)
    • 1 ek kristálycukor

    Töltelék:

    • 20 dkg barna cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1,5 dl habtejszín
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 6-7 szál rebarbara
    • 1 alma
    • 15 dkg eper

    Hab:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3-4 ek porcukor
    • csipet só

    Elkészítése:

    A lisztet a margarinnal és a cukorral jó morzsalékosra összemorzsoljuk.
    A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a morzsalékos lisztet, és egyenletesen elosztjuk. Tenyérrel jól lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 15 perc alatt elősütjük. Közben el lehet készíteni a tölteléket.

    A rebarbarát és az almát vékonyan meghámozzuk, majd apró kockákra felvágjuk. Az epret félbe, ha nagyobb, negyedekbe vágjuk.

    Egy tálba beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a pudingport, a tejszínt és a csipet sót, majd robotgéppel simára keverjük.

    Ezután hozzákeverjük a kockára vágott rebarbarát és az almát, majd óvatosan belekeverjük az epret is.

    Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, és rögtön ráöntjük a gyümölcsös masszát. Ezután visszatesszük a sütőbe, és közepes lángon 45-50 percig sütjük.

    A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, akkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és kanalanként a porcukrot. Addig verjük, hogy jó kemény hab legyen belőle.

    A készre sült süteményt kivesszük a sütőből, és a tetejére kanalazzuk a kemény habot, majd egyenletesen elsimítjuk. Ezután visszatesszük a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékeljük, és szép pirosra sütjük.

    A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt óvatosan kiemeljük a tepsiből. Vízbe mártott késsel ízlés szerint felszeleteljük.

    A habos-rebarbarás sütemény kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 231 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 33 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá