Habos-rebarbarás sütemény recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg margarin (v. vaj)
- 1 ek kristálycukor
Töltelék:
- 20 dkg barna cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 6-7 szál rebarbara
- 1 alma
- 15 dkg eper
Hab:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3-4 ek porcukor
- csipet só
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal és a cukorral jó morzsalékosra összemorzsoljuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a morzsalékos lisztet, és egyenletesen elosztjuk. Tenyérrel jól lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 15 perc alatt elősütjük. Közben el lehet készíteni a tölteléket.
A rebarbarát és az almát vékonyan meghámozzuk, majd apró kockákra felvágjuk. Az epret félbe, ha nagyobb, negyedekbe vágjuk.
Egy tálba beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a pudingport, a tejszínt és a csipet sót, majd robotgéppel simára keverjük.
Ezután hozzákeverjük a kockára vágott rebarbarát és az almát, majd óvatosan belekeverjük az epret is.
Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, és rögtön ráöntjük a gyümölcsös masszát. Ezután visszatesszük a sütőbe, és közepes lángon 45-50 percig sütjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, akkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és kanalanként a porcukrot. Addig verjük, hogy jó kemény hab legyen belőle.
A készre sült süteményt kivesszük a sütőből, és a tetejére kanalazzuk a kemény habot, majd egyenletesen elsimítjuk. Ezután visszatesszük a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékeljük, és szép pirosra sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt óvatosan kiemeljük a tepsiből. Vízbe mártott késsel ízlés szerint felszeleteljük.
A habos-rebarbarás sütemény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 9 g