Habos-rebarbarás sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Habos-rebarbarás sütemény

Hozzávalók:

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin (v. vaj)
  • 1 ek kristálycukor

Töltelék:

  • 20 dkg barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 tojássárgája
  • csipet só
  • 6-7 szál rebarbara
  • 1 alma
  • 15 dkg eper

Hab:

  • 3 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 ek porcukor
  • csipet só

Elkészítése:

A lisztet a margarinnal és a cukorral jó morzsalékosra összemorzsoljuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a morzsalékos lisztet, és egyenletesen elosztjuk. Tenyérrel jól lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 15 perc alatt elősütjük. Közben el lehet készíteni a tölteléket.

A rebarbarát és az almát vékonyan meghámozzuk, majd apró kockákra felvágjuk. Az epret félbe, ha nagyobb, negyedekbe vágjuk.

Egy tálba beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a pudingport, a tejszínt és a csipet sót, majd robotgéppel simára keverjük.

Ezután hozzákeverjük a kockára vágott rebarbarát és az almát, majd óvatosan belekeverjük az epret is.

Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, és rögtön ráöntjük a gyümölcsös masszát. Ezután visszatesszük a sütőbe, és közepes lángon 45-50 percig sütjük.

A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, akkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és kanalanként a porcukrot. Addig verjük, hogy jó kemény hab legyen belőle.

A készre sült süteményt kivesszük a sütőből, és a tetejére kanalazzuk a kemény habot, majd egyenletesen elsimítjuk. Ezután visszatesszük a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékeljük, és szép pirosra sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt óvatosan kiemeljük a tepsiből. Vízbe mártott késsel ízlés szerint felszeleteljük.