Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos meggyes recept

Habos meggyes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 2 ek kakaópor

    A krém hozzávalói:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • meggy tetszés szerint (kb 20 dkg)
    • 3-4 dl tejszín
    • 50 g étcsokoládé
    • olaj

    Elkészítése:

    A piskóta hozzávalóit összekeverjük, majd kivesszük belőle az egyharmadát, amihez hozzáadjuk a kakaóport. A fehér piskótatésztát elsimítjuk a tepsibe (kb. 35*25cm), majd a kakaós masszát foltokban rácsurgatjuk és megsütjük.

    Amikor kihűlt, kettévágjuk. A meggyet kimagozzuk, majd kifacsarjuk a levét. A léhez, annyi vizet öntünk, hogy 3 dl legyen, majd hozzáadjuk a cukrot, a pudingport és csomómentesre keverjük. Kis lángon pudingot főzünk belőle.

    A tejszínt, cukorral és egy kicsi habfixálóval felverjük, majd amikor már a puding kihűlt, hozzákeverjük a meggyet és 4-5 kanál habot.

    A kettévágott piskótát megkenjük a meggyes krémmel, majd a tetejére kenjük a maradék tejszínhabot.

    Az étcsokit egy kevés olajjal, gőz fölött megolvasztjuk, majd a süti tetejére csurgatjuk.

    A habos meggyes kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 244 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 20 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá