Habos meggyes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor

A krém hozzávalói:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • meggy tetszés szerint (kb 20 dkg)
  • 3-4 dl tejszín
  • 50 g étcsokoládé
  • olaj

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóit összekeverjük, majd kivesszük belőle az egyharmadát, amihez hozzáadjuk a kakaóport. A fehér piskótatésztát elsimítjuk a tepsibe (kb. 35*25cm), majd a kakaós masszát foltokban rácsurgatjuk és megsütjük.

Amikor kihűlt, kettévágjuk. A meggyet kimagozzuk, majd kifacsarjuk a levét. A léhez, annyi vizet öntünk, hogy 3 dl legyen, majd hozzáadjuk a cukrot, a pudingport és csomómentesre keverjük. Kis lángon pudingot főzünk belőle.

A tejszínt, cukorral és egy kicsi habfixálóval felverjük, majd amikor már a puding kihűlt, hozzákeverjük a meggyet és 4-5 kanál habot.

A kettévágott piskótát megkenjük a meggyes krémmel, majd a tetejére kenjük a maradék tejszínhabot.

Az étcsokit egy kevés olajjal, gőz fölött megolvasztjuk, majd a süti tetejére csurgatjuk.