Habos meggyes recept
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor
A krém hozzávalói:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- meggy tetszés szerint (kb 20 dkg)
- 3-4 dl tejszín
- 50 g étcsokoládé
- olaj
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóit összekeverjük, majd kivesszük belőle az egyharmadát, amihez hozzáadjuk a kakaóport. A fehér piskótatésztát elsimítjuk a tepsibe (kb. 35*25cm), majd a kakaós masszát foltokban rácsurgatjuk és megsütjük.
Amikor kihűlt, kettévágjuk. A meggyet kimagozzuk, majd kifacsarjuk a levét. A léhez, annyi vizet öntünk, hogy 3 dl legyen, majd hozzáadjuk a cukrot, a pudingport és csomómentesre keverjük. Kis lángon pudingot főzünk belőle.
A tejszínt, cukorral és egy kicsi habfixálóval felverjük, majd amikor már a puding kihűlt, hozzákeverjük a meggyet és 4-5 kanál habot.
A kettévágott piskótát megkenjük a meggyes krémmel, majd a tetejére kenjük a maradék tejszínhabot.
Az étcsokit egy kevés olajjal, gőz fölött megolvasztjuk, majd a süti tetejére csurgatjuk.
A habos meggyes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

