Habos-mákos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 2 ek porcukor
- 1 cs sütőpor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1-2 ek tejföl vagy amennyit kíván a tészta
Töltelék:
- 30-40 dkg darált mák
- kevés tej (kb 1 dl)
- 2 cs vaníliás cukor
- kevés citrom vagy citromlé
- 1 kis üveg gyümölcs lekvár
- 10 dkg kristálycukor
Tetejére:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kemény habja
- 30 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- kevés citromlé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és kinyújtjuk 32*32 cm-es lappá.
Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és 180 fokon 5-7 percig sütjük.
Kevés tejjel elkeverjük a mákot és puhára főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kristálycukrot.
A félig megsült tésztát kivesszük megkenjük lekvárral, majd a mákkal ás újabb 5-8 percig sütjük. Ha már a mák is kicsit sült rajta akkor a tojásfehérjét felverjük kemény habbá és beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és kevés citromlevet és jó keményre verjük tovább.
Ha már jó kemény akkor rátesszük kanalanként a mák tetejére és egyenletesen eligazítjuk. Visszatesszük a sütőbe és még néhány percig sütjük. Melegen és hidegen is szeletelhető.
Jó étvágyat hozzá!