Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-mákos recept

Habos-mákos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 2 ek porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1-2 ek tejföl vagy amennyit kíván a tészta

    Töltelék:

    • 30-40 dkg darált mák
    • kevés tej (kb 1 dl)
    • 2 cs vaníliás cukor
    • kevés citrom vagy citromlé
    • 1 kis üveg gyümölcs lekvár
    • 10 dkg kristálycukor

    Tetejére:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kemény habja
    • 30 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • kevés citromlé

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és kinyújtjuk 32*32 cm-es lappá.
    Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és 180 fokon 5-7 percig sütjük.
    Kevés tejjel elkeverjük a mákot és puhára főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kristálycukrot.

    A félig megsült tésztát kivesszük megkenjük lekvárral, majd a mákkal ás újabb 5-8 percig sütjük. Ha már a mák is kicsit sült rajta akkor a tojásfehérjét felverjük kemény habbá és beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és kevés citromlevet és jó keményre verjük tovább.

    Ha már jó kemény akkor rátesszük kanalanként a mák tetejére és egyenletesen eligazítjuk. Visszatesszük a sütőbe és még néhány percig sütjük. Melegen és hidegen is szeletelhető.
    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá