Habos-mákos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 2 ek porcukor
- 1 cs sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1-2 ek tejföl vagy amennyit kíván a tészta
Töltelék:
- 30-40 dkg darált mák
- kevés tej (kb 1 dl)
- 2 cs vaníliás cukor
- kevés citrom vagy citromlé
- 1 kis üveg gyümölcs lekvár
- 10 dkg kristálycukor
Tetejére:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kemény habja - 30 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- kevés citromlé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és kinyújtjuk 32*32 cm-es lappá.
Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és 180 fokon 5-7 percig sütjük.
Kevés tejjel elkeverjük a mákot és puhára főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kristálycukrot.
A félig megsült tésztát kivesszük megkenjük lekvárral, majd a mákkal ás újabb 5-8 percig sütjük. Ha már a mák is kicsit sült rajta akkor a tojásfehérjét felverjük kemény habbá és beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és kevés citromlevet és jó keményre verjük tovább.
Ha már jó kemény akkor rátesszük kanalanként a mák tetejére és egyenletesen eligazítjuk. Visszatesszük a sütőbe és még néhány percig sütjük. Melegen és hidegen is szeletelhető.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

