Habos linziszelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 22 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 7 dkg porcukor
- csipet só
- 1 kk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg hideg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- kb 30 dkg bármilyen piros lekvár
Tojáshab:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 10 dkg porcukor
- 1 tk citromlé
- 1 csapott ek étkezésikeményítő
- pár csepp piros ételfesték
Elkészítése:
A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, adjuk hozzá a citrom héját és morzsoljuk össze a vajjal, majd a tojássárga hozzáadásával gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
A sütőt melegítsük elő 180 °C – ra. A tésztát osszuk öt egyforma részre, egyenként nyújtsuk kb 12 x 30 cm – es nagyságú lapokká és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 10 – 12 perc alatt süssük meg. A lapokat felmelegített lekvárral töltsük meg ( az utolsóra már nem kell lekvár ) és egy éjszakán át pihentessük.
A tojásfehérjét elkezdjük felverni, amikor már félig felverődött, kanalanként adagoljuk hozzá az átszitált porcukrot, végül keverjük hozzá, a citrom levét, a keményítőt és az ételfestéket.
A habot simítsuk a linzer tetejére, cseppentsünk rá pár csepp ételfestéket és egy villával keverjük cirmosra, majd tegyük az 50 °C – ra előmelegített sütőbe. Légkeveréssel szárítsuk 10 percig úgy, hogy kitámasszuk a sütő ajtót egy fakanállal, majd kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk még 5 percig bent.
A linzer széleit vágjuk egyenesre és tetszés szerint szeleteljük fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

