Habos linziszelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 22 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 7 dkg porcukor
- csipet só
- 1 kk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg hideg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- kb 30 dkg bármilyen piros lekvár
Tojáshab:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg porcukor
- 1 tk citromlé
- 1 csapott ek étkezésikeményítő
- pár csepp piros ételfesték
Elkészítése:
A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, adjuk hozzá a citrom héját és morzsoljuk össze a vajjal, majd a tojássárga hozzáadásával gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
A sütőt melegítsük elő 180 °C – ra. A tésztát osszuk öt egyforma részre, egyenként nyújtsuk kb 12 x 30 cm – es nagyságú lapokká és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 10 – 12 perc alatt süssük meg. A lapokat felmelegített lekvárral töltsük meg ( az utolsóra már nem kell lekvár ) és egy éjszakán át pihentessük.
A tojásfehérjét elkezdjük felverni, amikor már félig felverődött, kanalanként adagoljuk hozzá az átszitált porcukrot, végül keverjük hozzá, a citrom levét, a keményítőt és az ételfestéket.
A habot simítsuk a linzer tetejére, cseppentsünk rá pár csepp ételfestéket és egy villával keverjük cirmosra, majd tegyük az 50 °C – ra előmelegített sütőbe. Légkeveréssel szárítsuk 10 percig úgy, hogy kitámasszuk a sütő ajtót egy fakanállal, majd kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk még 5 percig bent.
A linzer széleit vágjuk egyenesre és tetszés szerint szeleteljük fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »