Habos linziszelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 22 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 7 dkg porcukor
- csipet só
- 1 kk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg hideg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- kb 30 dkg bármilyen piros lekvár
Tojáshab:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg porcukor
- 1 tk citromlé
- 1 csapott ek étkezésikeményítő
- pár csepp piros ételfesték
Elkészítése:
A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, adjuk hozzá a citrom héját és morzsoljuk össze a vajjal, majd a tojássárga hozzáadásával gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
A sütőt melegítsük elő 180 °C – ra. A tésztát osszuk öt egyforma részre, egyenként nyújtsuk kb 12 x 30 cm – es nagyságú lapokká és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 10 – 12 perc alatt süssük meg. A lapokat felmelegített lekvárral töltsük meg ( az utolsóra már nem kell lekvár ) és egy éjszakán át pihentessük.
A tojásfehérjét elkezdjük felverni, amikor már félig felverődött, kanalanként adagoljuk hozzá az átszitált porcukrot, végül keverjük hozzá, a citrom levét, a keményítőt és az ételfestéket.
A habot simítsuk a linzer tetejére, cseppentsünk rá pár csepp ételfestéket és egy villával keverjük cirmosra, majd tegyük az 50 °C – ra előmelegített sütőbe. Légkeveréssel szárítsuk 10 percig úgy, hogy kitámasszuk a sütő ajtót egy fakanállal, majd kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk még 5 percig bent.
A linzer széleit vágjuk egyenesre és tetszés szerint szeleteljük fel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »