Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos linzer recept

Habos linzer
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
56 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Linzer:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 zacskó sütőpor
    • 1 zacskó vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • reszelt citromhéj

    Hab:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 24 + 12 dkg cukor
    • kevés víz

    Továbbá:

    • lekvár
    • olvasztott étcsoki

    Elkészítése:

    Linzer készítése:

    A linzertészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal, alaposan összegyúrjuk, és legalább fél órát hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben világosra sütjük (kb. 12-15 perc).

    Hab készítése:

    24 dkg cukrot kevés vízzel (éppen hogy ellepje) sűrűre főzzük. Közben a tojások fehérjét 12 dkg cukorral keményre verünk, majd lassan hozzácsurgatjuk a cukorszirupot, és közben tovább verjük a habot.

    Nyomózsákba tesszük a habot, és a linzerkarikára formázzuk.

    A sütő legalacsonyabb fokozatán szárítjuk 15-20 percig. Mikor megszáradtak, a közepébe lekvárt nyomunk, végül olvasztott csokoládéval díszitjük.

    A habos linzer kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 396 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 64 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá