Habos linzer recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
56 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
Linzer készítése:
A linzertészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal, alaposan összegyúrjuk, és legalább fél órát hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben világosra sütjük (kb. 12-15 perc).
Hab készítése:
24 dkg cukrot kevés vízzel (éppen hogy ellepje) sűrűre főzzük. Közben a tojások fehérjét 12 dkg cukorral keményre verünk, majd lassan hozzácsurgatjuk a cukorszirupot, és közben tovább verjük a habot.
Nyomózsákba tesszük a habot, és a linzerkarikára formázzuk.
A sütő legalacsonyabb fokozatán szárítjuk 15-20 percig. Mikor megszáradtak, a közepébe lekvárt nyomunk, végül olvasztott csokoládéval díszitjük.
A habos linzer kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 396 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 64 g
Zsír: 14 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 64 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.