Habos linzer

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
56 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Linzer:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • reszelt citromhéj

Hab:

  • 4 tojásfehérje
  • 24 + 12 dkg cukor
  • kevés víz

Továbbá:

  • lekvár
  • olvasztott étcsoki

Elkészítése:

Linzer készítése:

A linzertészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal, alaposan összegyúrjuk, és legalább fél órát hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben világosra sütjük (kb. 12-15 perc).

Hab készítése:

24 dkg cukrot kevés vízzel (éppen hogy ellepje) sűrűre főzzük. Közben a tojások fehérjét 12 dkg cukorral keményre verünk, majd lassan hozzácsurgatjuk a cukorszirupot, és közben tovább verjük a habot.

Nyomózsákba tesszük a habot, és a linzerkarikára formázzuk.

A sütő legalacsonyabb fokozatán szárítjuk 15-20 percig. Mikor megszáradtak, a közepébe lekvárt nyomunk, végül olvasztott csokoládéval díszitjük.