Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos álom recept

Habos álom
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 4 pohár liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 ek étkezési keményítő
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 pohár cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 pohár étolaj
    • 1,5 pohár tej

    Krém:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 3-4 ek kristálycukor
    • 35 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Előkészület:

    A krém egyik részével kezdjük, mert ennek ki kell hűlnie. A pudingporokból és a tejből a csomagoláson leírtak szerint sűrű pudingot főzünk. Beletesszük a kristálycukrot. (Aki édesebben szereti a krémet, tehet több cukrot bele.) Hagyjuk kihűlni.

    Tészta készítése:

    A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, összekeverjük. Mehet bele a tojás, az olaj, majd a tej. Az egészet simára keverjük. A tej mennyisége függ a tojások nagyságától is, így lehet hogy kevesebb, vagy több megy bele. Piskóta állagú tésztát keverjünk.

    30*40cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztát beleöntjük. 180°C-on légkeveréses sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

    Krém készítése:

    A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot. A tészta tetejére kenjük.

    A tetejére 5 dl növényi habot (vagy habfixálóval felvert állati habot) kemény habbá verünk, és rásimítjuk a krémre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá