Habos álom recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 pohár liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek étkezési keményítő
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 pohár cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 pohár étolaj
- 1,5 pohár tej
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 3-4 ek kristálycukor
- 35 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
Előkészület:
A krém egyik részével kezdjük, mert ennek ki kell hűlnie. A pudingporokból és a tejből a csomagoláson leírtak szerint sűrű pudingot főzünk. Beletesszük a kristálycukrot. (Aki édesebben szereti a krémet, tehet több cukrot bele.) Hagyjuk kihűlni.
Tészta készítése:
A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, összekeverjük. Mehet bele a tojás, az olaj, majd a tej. Az egészet simára keverjük. A tej mennyisége függ a tojások nagyságától is, így lehet hogy kevesebb, vagy több megy bele. Piskóta állagú tésztát keverjünk.
30*40cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztát beleöntjük. 180°C-on légkeveréses sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
Krém készítése:
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot. A tészta tetejére kenjük.
A tetejére 5 dl növényi habot (vagy habfixálóval felvert állati habot) kemény habbá verünk, és rásimítjuk a krémre.