Habos álom

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 pohár liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 pohár cukor
  • 4 tojás
  • 0,5 pohár étolaj
  • 1,5 pohár tej

Krém:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3-4 ek kristálycukor
  • 35 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín

Elkészítése:

Előkészület:

A krém egyik részével kezdjük, mert ennek ki kell hűlnie. A pudingporokból és a tejből a csomagoláson leírtak szerint sűrű pudingot főzünk. Beletesszük a kristálycukrot. (Aki édesebben szereti a krémet, tehet több cukrot bele.) Hagyjuk kihűlni.

Tészta készítése:

A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, összekeverjük. Mehet bele a tojás, az olaj, majd a tej. Az egészet simára keverjük. A tej mennyisége függ a tojások nagyságától is, így lehet hogy kevesebb, vagy több megy bele. Piskóta állagú tésztát keverjünk.

30*40cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztát beleöntjük. 180°C-on légkeveréses sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

Krém készítése:

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot. A tészta tetejére kenjük.

A tetejére 5 dl növényi habot (vagy habfixálóval felvert állati habot) kemény habbá verünk, és rásimítjuk a krémre.