Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos almás-mákos muffin recept

Habos almás-mákos muffin
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg darált dió (vagy mandula)
    • 10 dkg darált mák
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 1-2 evőkanál méz

    Az almás réteghez:

    • 10-12 alma
    • 1 teáskanál fahéj
    • 2 evőkanál citromlé
    • 1 evőkanál méz

    A habhoz:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 evőkanál citromlé
    • 1 evőkanál méz
    • 5 dkg darált mák

    Elkészítése:

    Először az almás réteget készítjük el, amihez az almát lereszeljük és a mézzel, citromlével és fahéjjal közepes lángon, néha átkeverve megpároljuk. Akkor jó, ha a leve nagyjából elpárolgott már. Amíg párolódik az alma elkészítjük a tésztát, amihez a tojássárgáját kihabosítjuk, majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval.

    Muffin formákba nyomkodjuk (vagy szilikon, vagy muffinpapírral bélelt). Erre tesszük a párolt almát. Elsimítjuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Mielőtt letelne a 10 perc a tojásfehérjéből, citromléből és mézből kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön hozzáforgatjuk a mákot is. Az almás rétegre kenjük, majd újabb 10 percre visszatesszük a sütőbe. kb. 24 darab lesz belőle.

    Díszítésként házi cukormentes lekvárral tálaltam.

    Isteni finom, és ráadásul lisztet, cukrot és tejet sem tartalmaz!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá